Viden, udvikling og samvær
9700 BrønderslevVælg område

Seniorhøjskolen I Aså

Velkommen  til vores Seniorhøjskole.

Nedenstående kan du se, hvilke foredragstilbud vi har i foråret 2018.

Vores efterårs sæson har været meget populær.

På gensyn.

Hilsen fra Seniorhøjskolen i Asaa.

Vi startede med at gå på Seniorhøjskolen i 1998.
Vi er glade for at gå på Seniorhøjskolen, der er et hyggeligt og dejlig socialt samvær.
Vi starter og slutter altid med en sang, det kan vi godt li’.
Vi snakker og diskuterer på livet løs.
Rita har nogen gange svært ved komme til orde, men hun har heldigvis den røde søjle i lokalet, når hun banker løs på den, ved vi nu vil hun have ro .
Der er mange og meget alsidige spændende oplysende foredrag både historiske, rejseoplevelser fra hele verden, dramatiske
cykel/vandreoplevelser, sang og musik og m.m.m

Det er altid dejligt når der dukker nye deltagere op, så hvis du har lyst til at være med i et hyggeligt fællesskab, så kom til Seniorhøskolen i Asaa.

Oda og Julla

 

10 formiddage med debat, lærerige foredrag og inspirerende samvær.

Alle er velkommen.


Pris: Kr. 590,- / 100,- pr. foredrag
Sted:
Vodbindervej 3, Aså
Tid: kl. 9.00-11.45
Tilmelding: Senest den 22. januar 2018
Tovholder: Rita Cassøe

Tilmelding


Onsdag den 31. januar
Mit liv som cirkusprinsesse
v/ Katja Schumann, Løkken

Med en god portion humor fortæller Katja Schumann om sin opvækst og sit liv i det berømte og legendariske Cirkus Schumann. Katja er fortsat verdenskendt for sine meget smukke hestenumre og i dag driver hun Cirkusgården ved Løkken, hvor hun holder forestillinger i sommerhalvåret. 

Onsdag den 7. februar
Island – Naturens og sagaernes ø
v/ Bjarne Thorndal, Aalborg

I 2015 kørte Inger og Bjarne Thorndal sammen med familie Island rundt. Der blev set på vulkaner, gletschere, hvaler og Islands fantastiske natur i øvrigt. Turen var på 12 dage, og i foredraget vises der både billeder og film fra oplevelserne. Ligesom der kommes ind på de islandske sagaer.

Mandag den 14. februar
Vendsyssel, vendelboer og  Vagn på rejse
v/ Vagn Olsen, Aarhus

Vagn Olsen har lavet op mod 100 TV-programmer fra såvel fjerne som nære steder i verden.

I dette foredrag tager han udgangspunkt i sine rødder: Vendsyssel, og fortæller humoristisk og anekdotisk om Vendsyssel, om vendelboerne og deres historie.

I anden halvdel af foredraget kommer han ind på mødet med mennesker i andre kulturer. Det rejser spørgsmålet, om vi danskere kan lære noget af mødet med mennesker fra andre himmelstrøg.

Onsdag den 28. februar
Rom set gennem Torben Brix-øjne
v/ Torben Brix, Frederikshavn

Vi slentrer gennem "Den evige Stad" og stopper op ved kendte som ukendte seværdigheder og lokaliteter. Vi skal på Piazza Navona og Campo di Fiori. Vi besøger pave Frans og Peterskirken. Langs Tiberen ser vi Engelsborg og krydser over i det spændende kvarter Trastevere. Vi skal på cafe og se, hvor H. C. Andersen og Thorvaldsen holdt til. Endelig vil foredraget genfortælle nogle af de mange anekdoter, der er knyttet til denne fantastiske by, som Torben Brix har besøgt mere end hundrede gange i årenes løb.

 

Onsdag den 7. marts
”At være – jeg var – jeg ER”
v/ Inge Lise Kjærsgaard, Tranum

Inge Lise Kjærsgaard er opvokset i en familie, der er Jehovas Vidner. Hør hende fortælle om dette samt om sit brud med trossamfundet. Inge Lises fortælling starter med den allerførste begyndelse som dødfødt og frem til i dag, hvor hun har fundet sig selv og STADIG har Gud med i sit liv. Men nu en positiv og kærlig Gud, som hun føler er er der for hende.

 

Onsdag den 14.marts
Kong Alkohol – i spadseredragt og høje hæle
v/ Anna Marie Aggerholm, Randers

Gennem sit firma Alcologic Concult har Anna Marie Aggerholm flere års erfaring inden for behandling af sygdommen alkoholisme.

Hør hende fortælle om sine 17 år som aktiv alkoholiker, hvor benægtelser, løgne og retfærdiggørelser var hverdagskost. En spændende livshistorie men også en fortælling om, hvordan afhængighed kan takles.

Mandag den 21. marts
Krudtrøg, fæstninger og soldater
v/ arkivar Erik Christensen, Nordjyllands Kystmuseum i Frederikshavn

Da Danmark under Englandskrigen 1807-1814 trådte ind i krigen på Frankrigs side, fik det store økonomiske og sociale konsekvenser for landet og ikke mindst for Nordjylland. Erik Christensen fortæller den personlige historie, om hjemvendte soldater der kom nedbrudte hjem med krigstraumer og sygdomme. Han fortæller også om fæstnings – og havnebyggerier, der var med til at styrke det nordjyske i en positiv retning. En fortælling hvor vi kommer tæt på de enkelte soldater og næsten kan lugte krudtrøgen over Skagerak og Kattegat.

Onsdag den 4. april

Året rundt med Benny Andersen
v/ Raymond Jensen, Gistrup

Baptistpræst Raymond Jensen fortæller og giver en festlig, folkelig og fornøjelig formiddag i hænderne på forfatteren Benny Andersen.

Raymond Jensen, der er velbevandret i sprogets krinkelkroge vil læse op af Benny Andersens poesi og prosa og krydre dem med fortolkninger.  Allermest elsket er Benny Andersen jo for sine finurlige viser, så dem skal vi selvfølgelig også synge nogle af.

Onsdag den 11. april
Monumenter og historier fra Danmark og Verden
v/ direktør Peter Bruhns, AOF Vendsyssel

Hvad har Stevns Klint, Jelling stenene og Christiansfeld til fælles? De er blandt de syv danske bidrag til UNESCOs verdensarvsliste. Der er endnu ikke nogen i Nordjylland, men en god debat vil helt sikkert kunne finde frem til et par stykker. Peter Bruhns vil derudover give eksempler fra hele verden på hvilke monumenter FN har udvalgt som særligt vigtige for os mennesker at bevare og samles omkring.

 

Mandag den 18. april
Iran tur/retur
v/ Peder Skamris Pedersen og Ellen Margrethe B. Christensen, Nørresundby

Peder Skamris Pedersen og hustru Ellen Margrethe fortæller om en selvplanlagt tur i 2015. De tager os Iran rundt med fly og tog og busser. Ud over Teheran besøger vi Shiraz og Persepolis, Esfahan samt ørkenbyen Kashan.

I foredraget fortælles om forberedelserne til turen samt selve turen. Der fortælles om landet og dets historie, om Iran under og efter Shahen. Dertil kommer i anden del lidt billeder og videoklip fra turen.

Sæsonen afsluttes med et lettere traktement.