Viden, udvikling og samvær
9700 BrønderslevVælg område

Seniorhøjskolen I Aså

Velkommen  til vores Seniorhøjskole.

Nedenstående kan du se, hvilke foredragstilbud vi har i efteråret 2018.

Vores efterårs sæson har været meget populær.

På gensyn.

Hilsen fra Seniorhøjskolen i Aså.

Vi startede med at gå på Seniorhøjskolen i 1998.
Vi er glade for at gå på Seniorhøjskolen, der er et hyggeligt og dejlig socialt samvær.
Vi starter og slutter altid med en sang, det kan vi godt li’.
Vi snakker og diskuterer på livet løs.
Rita har nogen gange svært ved komme til orde, men hun har heldigvis den røde søjle i lokalet, når hun banker løs på den, ved vi nu vil hun have ro .
Der er mange og meget alsidige spændende oplysende foredrag både historiske, rejseoplevelser fra hele verden, dramatiske
cykel/vandreoplevelser, sang og musik og m.m.m

Det er altid dejligt når der dukker nye deltagere op, så hvis du har lyst til at være med i et hyggeligt fællesskab, så kom til Seniorhøskolen i Aså.

Oda og Julla

 

10 formiddage med debat, lærerige foredrag og inspirerende samvær.

Alle er velkommen.


Pris: Kr. 590,- / 100,- pr. foredrag
Sted:
Vodbindervej 3, Aså
Tid: kl. 9.00-11.45
Tilmelding: Senest den 29. august 2018
Tovholder: Rita Cassøe

Tilmelding

 

5. september
”På med krum hals” – en livshistorie

v/ Bjarne Nielsen Brovst, Tranum

I dette foredrag beretter Bjarne Nielsen Brovst om to slægters livshistorie, som er beskrevet i hans 14 bind store slægtssaga, udgivet fra 2002-2011, med titler som ’Bedstemors badekar med løvefødder’, ’ Bjarne, vågn op’, ’Mors lykkelige sommer’ og ’ Min fars station’.

Der fortælles om kærlighed, omsorg, om medgang og modgang, om humor og overlevelse. Det er livshistorier, som alle kan nikke genkendende til.


12. september
Strandengene ved Aså og Geraa

v/ Hans Christophersen

Asaa og Geraa Strandenge kan beskrives som et mini-vadehav, hvor vadefugle og rovfugle søger føde eller passerer på træk. Aså-Gerå Vildtreservat er en del af det EF-fuglebeskyttelsesområde, der er udpeget i Ålborg Bugt mellem Lyngså i nord og Dokkedal syd for Limfjorden.

Området er af international betydning for mange andefugle, ligesom det er en vigtig raste- og fourageringslokalitet for mange vadefugle.

Mange fugleentusiaster kommer til området, for at iagttage de mange arter i området. En af disse er Hans Christophersen, der vil vise billeder og fortælle om årets gang i Geraa/Asaa Vildtreservat.

 

19. september
Forår i Andalusien

v/Grethe Hagensen og Bent Jacobsen, Frederikshavn

Vi drømmer alle sammen om det gode liv, om at tage på eventyr, og om at forlade det kolde Danmark og rejse ned i varmen. Det er den følelse, der hvert forår får ægteparret Grethe Hagensen og Bent Jakobsen til at spænde campingvogne på bilen og begive sig af sted til nye rejsemål.

Denne gang har de besøgt Andalusien i det sydligste Spanien, og oplevelserne herfra er omsat i et nyt rejseforedrag.

Vi skal opleve Andalusien på kryds og tværs, og der er masser af dejlige billeder fra den skønne region.
 

26. september
Mytteriet på Bounty

v/ Morten Klyvø, Lendum

Morten Klyvø gengiver en fortælling om James Cook og Stillehavets udforskninger, om historien bag, og hvad der egentlig skete med kaptajn Bliegh og den loyale del af besætningen på Bounty. Og selvfølgelig hører vi beretningen om mytteristen Fletcher Christian, der sammen med sine kumpaner gemte sig på Pitcairn Island i mange år. Morten Klyvø, der gør historiske facts levende og spændende, har selv besøgt øen, og han beskriver også det lille og afsides liggende samfund som der er i dag.

 

3.oktober
Brunkulslejrene i Søby

v/ Poul Sørensen, Astrup

Fra 1940’erne og frem til maj 1970 husede brunkulslejrene i Søby Danmarks farligste arbejdsplads. I dag ser du i Søby et fantastisk naturområde, hvor 1.100 hektar har status som fredet.

Poul Sørensen fortæller om livet i lejrene, der var en Klondike-lignende by bestående af primitive skure og træhuse på arealerne. En overgang boede der 17-1800 mennesker i den interimistiske bebyggelse. Udover beboelsesbarakker rummede byen pensionater, butikker, børnehave, jernbanestation og redningstjeneste.


10. oktober
De rejsende – cirkus-og gøglerslægter i Sømosen
v/ Lene Dige, Dronninglund

Det er med blandede følelser, de fastboende i 1862 i Dorf og 1875 i Sømosen så en flok fremmede slå sig ned i området.

De så anderledes ud. De var mørke i huden, og havde sort hår og mørke øjne. Deres sprog var plattysk og dansk, blandet med enkelt andre ord fra romani.

De var ikke fastboende og de levede som musikanter, gøglere, kurvemagere, kræmmere, kludesamlere, børstenbindere og skærslibere, alle erhverv, der blev betragtet med afsky og foragt af den fastboende bondebefolkning.

En spændende beretning fra lokalområder fortalt af Lene Dige, hvis viden om det lokalhistoriske er velkendt.


24. oktober
Når livet bliver’ for fedt – drømme og indsats

v/ Henrik ”Røde” Jensen

Som igangsætter og eventmager har Henrik ”Røde” Jensen været i forbindelse med mange mennesker spændende fra musiker Johnny Madsen til præsident Bill Clinton. Og hans liv har bragt ham til Carnegie Hall i New York og ”Maskinhallen” i Frederikshavn.

Det var et liv i overhalingsbanen. Og det tog på ham. Han ramte muren og gik ned, da livet blev FOR FEDT med total stress, skilsmisse og en vægt på godt 190 kilo. Det var en verden i ruiner.

Men han kom op igen, og hans historie handler om stor selvtillid og lavt selvværd, om hvordan han med drømme og benhård indsats har afvist døden, smidt næsten 100 kilo og genopbygget sig selv - også mentalt.

31. oktober
Fantastiske forfattere

v/ Peter Bruhns, AOF Vendsyssel

Skoleleder Peter Bruhns er bidt af bøger. I dette foredrag præsenteres fem af hans yndlingsforfattere, fra hver sin tid og genre. Der bliver også lejlighed til at diskutere, hvad god litteratur er for den enkelte. Endelig skal vi også have lavet en top 10 over de bedste danske forfattere gennem tiderne.

 

7. november
Mit livs karrusel

v/ Birgit Hjortlund, Lønstrup

I foredraget fortæller Birgit Hjortlund om, hvordan hun steg på karrusellen hjemme i Vendsyssel, hvor en opvækst på landet gav grobund for nysgerrighed efter at se, hvad der befandt sig på den anden side af bakketoppen. Birgit har dels boet i mange forskellige lande, og hun har måttet klare sig i mange forskellige kulturer, ligesom hun har benyttet lejligheden til at rejse og besøge verdens syv kontinenter, så er Birgit stået af karrusellen i Vendsyssel igen. Birgit vil komme med en fortælling fra hver enkelt af verdens syv kontinenter.


12. november
Musikalsk underholdning

v/ Poul Erik Jensen og Rita Cassøe

En formiddag med musikalsk underholdning og fællessang.

Vi afslutter på sædvanlig vis sæsonen med et lettere traktement.